Компанія Hyundai представила колеса, які можуть повертатись на 90 градусів

Виробники корейського автомобільного концерну Hyundai офіційно запатентували досить цікаву розробку.

Особливістю нового модуля стає концепт обертання колеса на кут 90 градусів.

фото: mobis

Конструкція такого модуля дає змогу повернути колесо на кут до 90 градусів. Здійснивши цю операцію з усіма чотирма колесами, електромобіль може спокійно виїхати з місця для паркування боком, не використовуючи ненависні для новачків прийоми паркування в кілька прийомів. Повернувши кожне колесо на 45 градусів на одну зі сторін, можна змусити електромобіль рухатися боком. Ну а використовуючи кут 45 градусів і формуючи колесами своєрідний квадрат щодо центру, можна легко розвернутися на місці.

 

Вперше проект був показаний у 2018 році, але мав масу недоліків, тому був відправлений на повторне проектування і тільки цього року розробники заявили, що готові до початку серійного випуску та встановлення такого обладнання на транспортні засоби, що випускаються.

 

Унікальний модуль є єдиним цілим з колесом, дозволяючи йому легко обертатися, істотно покращуючи рівень мобільності транспортних засобів. Виробники впевнені, що розробка буде затребуваною серед автомобілістів, які гідно оцінять її в машинах.

 

Конструктори Hyundai Mobis заявили про те, що в 2023 році представлять власну модульну платформу, створену для майбутніх електрифікованих моделей марки.

 

 

Джерела: ElectrekHyundai Mobis

AvtoKasta