Для пільгового розмитнення “євроблях” залишається 2 тижні

В Україні спливає термін спрощеної розмитнення автомобілів, що мають реєстраційні номерні знаки країн-членів Європейського Союзу (так звані “євробляхи”).

Про це повідомляє Державна митна служба України.
Зазначимо, що закінчення дії пільгового розмитнення залишається близько 2 тижнів.

фото: unsplash

Скористатися процедурою спрощеного розмитнення “євроблях” можна буде до 10 листопада 2021 року. Це передбачено законами України №1402-ІХ (Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стягнення податків та зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування, якими є транспортні засоби) та №1403-ІХ (Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України.

Декларування авто на єврономерах можна здійснити самостійно через Особистий кабінет
Держмитслужба розробила відеоінструкцію для громадян, які бажають самостійно через Особистий кабінет на порталі https://cabinet.customs.gov.ua/login задекларувати авто, у тому числ, для спрощеного оформлення згідно із законами України від 15.04.2021 1403-ІХ та 1402-ІХ. 

 

У той же час, учасники Операції об’єднаних сил, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій понад 90 днів з моменту ухвалення законів, можуть скористатися цими спрощеннями до 8 лютого 2022 року.

Станом на 25 жовтня, відповідно до вказаних законів, вже оформлено майже 60 тис. автомобілів на “єврономерах”. Також наголошується, що станом на цей день вже сплачено суму понад 2 млрд. гривень.

 

Джерела: Державна митна служба України autoconsulting

AvtoKasta