Краш-тест MG 5: провал і нуль зірок за безпеку

Донедавна єдиною моделлю, яка заробила нуль зірок з п’яти можливих під час краш-тестів ANCAP, був Mitsubishi Express 2021 року. Тепер цей список поповнився ще двома автомобілями – седаном MG 5 та кросовером Mahindra Scorpio.

На цьому моменті варто уточнити, що оцінка експертів організації ANCAP, які випробовують автомобілі для ринків Австралії та Нової Зеландії, відрізняється від Euro NCAP та Global NCAP. Якщо у європейських та глобальних тестах основний наголос зроблений на надійність конструкції та захист пасажирів під час ДТП, то ANCAP надає перевагу системам активної безпеки для запобігання аваріям. Так, Mahindra Scorpio за підсумками краш-тестів Global NCAP отримав максимальні п’ять зірок, тоді як ANCAP не присудила йому жодної.

У MG 5 ситуація трохи краща, хоча у цієї моделі в комплектації початкового рівня немає навіть переднатягувачів ременів безпеки, а в дорожчих версіях вони передбачені тільки для водія та переднього пасажира. Крім того, у MG 5 відсутня система моніторингу «сліпих» зон і система допомоги в утриманні смуги руху, а система автоматичного гальмування обмежена.

фото: ANCAP

 

В результаті MG 5 набрав 37 відсотків за захист дорослих пасажирів, 58 відсотків за безпеку пасажирів-дітей та 42 відсотки за безпеку пішоходів. А роботу систем активної безпеки оцінили лише на 13 відсотків.

 

Джерела: motor1 avtomir

AvtoKasta