Кросовери Nissan Rogue можуть загорітися через брудне взуття

В США оголошено масштабну відзивну компанію “Мокре взуття може призвести до проблем з електронікою”.

Компанія Nissan відкликає у США кросовери Rogue (X-Trail на нашому ринку), випущені з 2014 по 2016 рік. Акція масштабна: як повідомляється на сайті Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA), вона зачіпає 688 946 автомобілів, проте проблемним із них виявиться, ймовірно, лише один відсоток. Причина відкликання – ризик виникнення несправностей та навіть загоряння через сніг та сіль на взутті водія.

фото: carscoops

Відомство пояснює, що сніг разом із реагентами, якими посипають вулиці, може зібратися в ніші для ніг перед сидінням водія. Кількості вологи може виявитися достатньо, щоб вона проникла в роз’єм, увібралася в обмотку джгута проводів і пошкодила електроніку.

В результаті може вийти з ладу електропривод сидіння водія або шибок, загорітися лампа несправності системи повного приводу. Крім цього, через талий сніг може розрядитися акумулятор або, у гіршому випадку, виникнути спалах.

Якщо власники Rogue стикалися з будь-якої з цих проблем або помічали дим, що йде з-під панелі приладів, значить, їх кросовер потрапив у групу ризику.

 

Наразі Nissan вивчає ситуацію. Очікується, що рішення буде знайдено навесні 2022 року, тоді ж власників дефектних автомобілів запросять до сервісу.

 

Джерело: carscoops

AvtoKasta