Mazda анонсувала 5 нових кросоверів

Mazda готується до розширення глобальної гами і оприлюднила план випуску нових моделей: в 2022-2023 роках світ побачать відразу п’ять кросоверів!

 

Найближчою новинкою виявиться паркетник Mazda CX-50, виробництво якого почнеться вже в січні 2022 року. Компанія відносить його до компактного сімейства (поряд з моделями Mazda 3 і CX-30), і це значить, що «п’ятдесятка» матиме поперечне розташування двигуна і повний привід з муфтою на задній осі. Mazda CX-50 призначена виключно для американського ринку: випуском займеться спільне підприємство Mazda-Toyota в штаті Алабама, яке також стане виробляти паркетники Toyota Corolla Cross. Тому не виключено, що Mazda CX-50 буде мати багато спільного з цією Королла.

 

А ось чотири інших перспективних кросовера належать до сімейства великих моделей (Large Product Group), які матимуть нову, давно очікувану платформу з поздовжнім розташуванням двигуна, основним заднім приводом і муфтою на передній осі. Ця гамма стане міжнародною, але для різних ринків Mazda готує окремі машини.

 

В Європі і Японії з’являться кросовери Mazda CX-60 і CX-80, які будуть відрізнятися розмірами і місткістю: два і три ряди сидінь відповідно. Для цих машин готуються рядні шестициліндрові мотори Skyactiv-X (бензин) і Skyactiv-D (дизель), обидва з 48-вольта стартер-генератором, а до того ж буде повноцінний заряджає гібрид з 4-циліндровим бензиновим двигуном.

Фото: компанії Mazda

В Америці ж з’являться схожі моделі Mazda CX-70 і CX-90, які будуть ширшими і масивнішіми аналогів для Європи і Японії. Схожу стратегію компанія вже використала з седаном Mazda 6 другого покоління: для США випускалася більша машина на тій же платформі, що і знайома нам 4-х дверка. В американській гамі будуть версії з бензинової турбошісткою і чотирициліндровий гібрид.

Цікаво, що навіть з такою кількістю новинок нинішній кросовер Mazda CX-5 залишиться в строю: йому недавно провели рестайлінг, він буде випускатися ще кілька років, в тому числі для ринку США, де з’явиться модель CX-50.

Оновлена Mazda CX-5 Фото: компанії Mazda

А ось повнорозмірний кросовер Mazda CX-9 піде у відставку, поступившись місцем моделі CX-90.

 

Джерело: autoreview

AvtoKasta