На Peugeot 208 почали встановлювати двигуни Fiat

Це перший плід уніфікації легкових автомобілів колишніх концернів PSA та FCA після їхнього об’єднання в концерн Stellantis. Досі проходив лише обмін легкими комерційними моделями, що зводився до банального бейдж-інжинірингу. Зараз йдеться про “пересадку серця”, і першою «жертвою» став хетчбек Peugeot 208 аргентинського виробництва, який продається в багатьох країнах Південної Америки. Причому, всупереч колишнім повідомленням, у компанії Peugeot навіть не чекали планового рестайлінгу моделі, який відбудеться наступного року.

Досі на більшість «208» в Аргентині ставили атмосферні двигуни 1.6 (115 к.с.) старого сімейства EC5, які випускають тут же. У гамі також є імпортні двигуни 1.2 PureTech з наддувом (130 к.с.) і без (82 к.с.), але такі хетчбеки продаються далеко не у всіх країнах. Наприклад, на найбільшому у Південній Америці ринку Бразилії цих версій немає. А ось нова модифікація із фіатовським серцем стане масовою.

Фото: компанія Peugeot

На Peugeot 208 почали ставити фіатівські двигуни серії Firefly (або GSE, тобто Global Small Engine) бразильського виробництва. Це сімейство з’явилося в 2016 році, і зараз такі двигуни встановлюють більшість моделей Fiat для Південної Америки, а також на молодші кросовери Jeep. Однак поки «двісті восьмому» дістався тільки початковий трициліндровий двигун об’ємом 1,0 л, який видає 75 к.с. та 105 Нм. У парі з ним — фіатівська п’ятиступінчаста «механіка».

 

Новий силовий агрегат дозволив зробити Peugeot 208 доступнішим. Вже відомі ціни в Бразилії, і там базовий хетчбек тепер коштує 15100 доларів, тоді як за хетчбеки з мотором 1.6 та “автоматом” зараз просять не менше 18700 доларів.

Згодом на американських моделях Peugeot повинні з’явитися і потужніші мотори Fiat, і навіть варіатори. Але європейський Peugeot 208 у нинішньому поколінні залишиться без змін у своїх агрегатах.

AvtoKasta