Офіційне представлення нового Kia Sportage (гібрид, новий дизайн і сучасний стиль)

В цьому році Kia Sportage 2022 переживає зміну поколінь. Тизерна кампанія новинки традиційно затягнулася в часі.

 

Після декількох зображень виробник повністю розсекретив екстер’єр і салон Кіа Спортейдж.

Технічну інформацію притримали до ринкової прем’єри, запланованої на кінець 2021 року.

фото: КІА

Автомобіль отримав більш спортивний і сучасний дизайн, ніж його попередник.

З боків Sportage п’ятого покоління має чіткі лінії, що підкреслюють чисту поверхню кузова. Глобальна модель отримує дах чорного кольору в якості опції. Оновлений дизайн коліс підкреслює більшу частину профілю.

фото: КІА

З іншого боку, задня частина відрізняється широкими плечима і горизонтальною задньою оптикою на світлодіодах.

фото: КІА

Денні ходові вогні підняли до капота, фари вийшли оригінальними і досить великими. У нижній частині великого бампера розташовуються протитуманні фари. Вся передня частина виглядає куди більш брутально, ніж раніше.

 

На Kia Sportage 2022 року можна побачити перероблену версію решітки Tiger Nose, яка називається Digital Tiger Face. Чорна решітка охоплює всю лицьову панель, а ДХВ в формі бумеранга відокремлюють її від низько встановлених фар.

 

 

фото: КІА

Салон Kia Sportage  осучаснили і над дизайном салону справді добре попрацювали. Головною прикрасою став вигнутий екран. Він являє собою інструмент для налаштувань і мультимедійний комплекс.

 

фото: КІА

Отвори для вентиляції допомагають виділити панель приладів поряд з двоколірним оформленням інтер’єру.

 

Раніше повідомлялося, що новий Sportage буде розділяти багато деталей з новим Hyundai Tucson, включаючи платформу 3-го покоління і трансмісію. Це означає, що ми вперше отримаємо справжній гібрид в лінійці Sportage, а також Plug-in Hybrid.

 

Очікується, що новий Sportage буде доступний з різними двигунами в залежності від ринків. У Європі будуть запропоновані 1,6 і 2-літрові дизельні двигуни і 1,6-літровий бензиновий турбований гібрид.

На інших ринках також будуть доступні 2.0- та 2.5-літрові бензинові атмосферні мотори (156 сил і 190 сил), а також 2.0-літровий дизель (186 сил).

 

До речі, недавно на українскому ринку почали продавати оновлений Hyundai Tucson. А так як вони технічно подібні, можна припустити, що до нас Sportage буде поставлятися з двигунами: 2.0 (150-сильний бензиновий), простий гібрид (1.6 T-GDI і електромотор, 230 сил), і дизельний 1.6 CRDi на 136 сил.

 

У модифікації X-Line новий Sportage буде пропонуватися з особливим бампером і дверними порогами, рейлингами на даху, сидіннями в чорному або фірмовому шавлієво-зеленому кольорі і декором в кольорі «чорне металеве дерево». Більш детальна інформації про Кіа Спортейдж 2022 року з’явиться ближче до старту продажів.

 

Джерела: autocentre motor1

AvtoKasta