Спільне підприємство Geely/Renault випускатиме нові двигуни для Volvo, Nissan і Mitsubishi

Планується випускати до 5 млн двигунів на рік.
Ці двигуни будуть випускатися новим спільним підприємством.
Китайська компанія Geely та французький автовиробник Renault 11 липня, заявили, що інвестують до 7 мільярдів євро в нове спільне підприємство з рівними частками.

Спільне підприємство має на меті виробництво більш ефективних двигунів внутрішнього згоряння та гібридних систем для нових машин на тлі переходу автомобільної промисловості на суто електричні автомобілі.

“Ми раді почати цей шлях, щоб стати світовим лідером у галузі гібридних технологій, пропонуючи рішення з низьким рівнем викидів для автовиробників по всьому світу”, – сказав Ерік Лі, голова Geely Holding Group.

Ще минулого року було оголошено, що у новій компанії працюватиме 19 000 осіб на 17 моторних заводах та у п’яти науково-дослідних центрах.

Очікується, що клієнтами компанії стануть Volvo, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors, PUNCH Torino та інші компанії. Спільне підприємство планує мати річну виробничу потужність до 5 мільйонів двигунів внутрішнього згоряння, гібридних двигунів та трансмісій. У березні агентство Reuters повідомило, що річний дохід нового підприємства становитиме 15 мільярдів євро.

Джерела повідомляли раніше цього року, що саудівський виробник нафти Saudi Aramco веде попередні переговори про придбання до 20% акцій цього спільного підприємства.

Робота спільного підприємства розпочнеться у другій половині 2023 року.

 

Джерело: Reuters

AvtoKasta