Toyota Yaris Cross найменший кросовер бренду їде в Україну

Субкомпактний кросовер Toyota Yaris Cross, побудований на базі хетчбека Yaris, дебютував минулого року в Японії, але тепер він розширює свою географію і виходить на ринки Європи та України. І вже стали відомі ціни у гривнях.

 

Новий Yaris Cross буде найкомпактнішим і доступним кросовером Toyota в Україні. На машини вже приймають попередні замовлення відразу в двох версіях: бензиновій і гібридній.

Кросовер побудований на платформі хетчбека Toyota Yaris 2021 Фото: Toyota

В Україні Yaris Cross запропонують у п’ятьох комплектаціях, але силових установок буде дві – класична з трициліндровим 1,5-літровим бензиновим двигуном на 125 «конячок» (з варіатором або 6-ступеневою «механікою») та гібридна на базі тієї самої 1,5-літрової «трійки», яка працює за циклом Аткінсона, але сумарна потужність системи становить 116 к.с. Проте гібрид куди економніший за класичний бензиновий варіант.

 

Покупцеві на вибір пропонують 6-ступінчасту МКПП або безступінчатий варіатор, а ось гібридна модифікація комплектується тільки варіатором. Привід у кросовера — виключно передній.

 

За назвою неважко здогадатися, що компактний міський кросовер є близьким родичем хетчбека Toyota Yaris — автомобілі побудовані на одній платформі. Yaris Cross, звичайно, трохи крупніший:

  • довжина — 4 172 мм
  • ширина — 1 765 мм
  • висота — 1 595 мм
  • колісна база — 2 560 мм

 

Новий кросовер Toyota приблизно на 25 см довший у порівнянні з хетчбеком Yaris. Передній звіс автомобіля більший на 60 мм, а задній – на 180 мм, що забезпечує збільшений простір всередині. Кліренс також на 35 мм вищий, ніж у Yaris, та становить 170 мм. Автомобіль загалом є вищим та ширшим – на 90 і 20 мм відповідно. 

 

Toyota Yaris 2021 Фото: Toyota

В інтер’єрі рульове колесо, перемикачі на центральній панелі і низка інших деталей знайомі завдяки Toyota Yaris 2021. Топові версії Yaris Cross отримали цифровий дисплей спідометра на панелі приладів і великий 9,0-дюймовий сенсорний екран мультимедіа.

 

Для європейського ринку Yaris Cross виробляється на заводі Toyota у Франції.

 

Щодо цін, то базова версія Toyota Yaris Cross в Україні коштуватиме 556 528 грн, що непогано. Наступна комплектація тягне на 635 537 грн і це все ще в межах розумного, але дійсно гарні за оснащенням версії субкомпактного кросовера можна купити за ціною, яка точно вас “здивує” – 797 200 або навіть 821 313 грн за комплектації Elegant та Adventure відповідно!

 

Джерела: avtomir і focus

 

AvtoKasta