Toyota зніме з виробництва флагманський седан

Мова йде про модель Avalon, яка продається в США.

Компанія Toyota перегляне модельну лінійку в США: автовиробник ухвалив рішення зняти з конвеєра заводу в Джорджтауні (штат Кентуккі) флагманський седан Avalon. Модель не користується попитом у американців, і в Toyota не бачать сенсу вкладати кошти і зусилля в розробку поновлення четирьохдверки, яке було заплановано на майбутній рік.

 

Втім, відхід з ринку Avalon не означає відмову від седанів в принципі: в Toyota запевнили, що не втрачає віри в цей сегмент.

фото: autoevolution

Avalon випускається вже протягом 28 років, і за цей час модель встигла змінити п’ять поколінь. Як повідомляє Automotive News, 2022 рік стане для флагманського седана останнім: виробництво завершиться до осені наступного року. Поки ж седан сходить з конвеєра американського заводу Toyota в Кентуккі, де також збирають Camry і Lexus ES.

фото: autoevolution

Седан актуального, п’ятого покоління дебютував в 2019 році, і на 2022 рік був запланований рестайлінг в середині життєвого циклу. Американцям доступні модифікації з 3,5-літровим мотором V6, рядною “четвіркою» об’ємом 2,5 літри і повним приводом, а також з гібридною силовою установкою на базі двигуна 2.5.

 

Toyota Avalon представлений в класі великих седанів і конкурує на американському ринку з Nissan Maxima, Dodge Charger і Chrysler 300. У першій половині 2021 року в США реалізували 10 328 примірників Toyota Avalon, а за весь 2020 рік -18 421 седан, що можна порівняти з результатом Nissan Maxima і лише ненабагато менше показника Dodge Charger.

 

Цей сегмент ринку стрімко скорочується: до недавнього часу в нього також входили Chevrolet Impala, Hyundai Azera, Kia Cadenza і Ford Taurus, але всі ці моделі були відправлені у минуле.

 

 

Джерелао: Automotive News і motor

AvtoKasta