В кількох країнах Європи кліматичні активісти пошкодили сотні позашляховиків

У ніч із 7 на 8 серпня 2022 року у багатьох країнах Європи пошкодили сотні позашляховиків. Противники зміни клімату почали шкодити безпосередньо власникам автомобілів, які, на їх думку, сильно забруднюють повітря.

У країнах Євросоюзу кілька останніх років поспіль активісти різних рухів, починаючи від «зелених» і до прихильників посилення безпеки на дорогах, активно виступають проти позашляховиків. Вони наполягають, щоби на Старому Континенті повністю заборонили автомобілі сегменту SUV.

фото: dreamstime

Активісти стверджують, що позашляховики дуже забруднюють повітря. Від попереджень активісти вже перейшли до дій. Вони почали спускати шини позашляховиків. Тільки в ніч з 7 на 8 серпня відразу в кількох країнах Європи спустили шини понад 600 автомобілів сегменту SUV. Так, постраждали автомобілісти у Німеччині, Нідерландах та Великій Британії. Це свідчить, що активісти добре координують свої дії.

 

Тобто новий SUV, який відповідає нормам Євро-6d забруднює повітря більше, ніж малолітражка з 90-х?? 

 

Європейцям, які володіють позашляховиками, тепер доведеться пильніше стежити за ними і не залишати без нагляду. Що ж до кліматичних активістів, то їх дії можна вважати вандалізмом. А за вандалізм передбачається кримінальна відповідальність.

 

Джерела: dreamstime     Today.ua

AvtoKasta