В Києві запустили онлайн-сервіс для водіїв – повернення автомобіля зі штрафмайданчика

Недавно у ЗМІ з’явилася інформація про новий сервіс додатку Kyiv Smart City, який спростить повернення автомобіля зі штрафмайданчика.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов. До речі, цей сервіс був анонсований у серпні 2020 року, але на даний час він вже півроку як не працює.

 

Але аналогічний сервіс є у застосунку міських сервісів «Київ Цифровий», який поєднав концепцію Kyiv Smart City та головні міські електронні сервіси. Він став доступним для безкоштовного завантаження на смартфонах з IOS та Android у січні цього року.

 

 

Щоб скористатися новим сервісом у додатку Kyiv Smart City перейдіть до вкладки «Міські сервіси» – «Сервіси водія» – «Евакуація» і введіть номер автомобіля. Там же можна переглянути деталі евакуації, доказову базу з фотоматеріалами. Після того, як буде надана вся необхідна інформація, створюється електронна заява. Якщо дані внесені до 18:00, вона буде підтверджена того ж дня. Якщо після 18:00 – наступного дня, про що водій отримає сповіщення. Далі достатньо роздрукувати заяву, підписати її та прямувати одразу на штрафмайданчик, показати документ працівнику поліції та отримати своє авто за кілька хвилин.

 

Також через «Київ Цифровий» можна сплати за паркування, придбати паркувальний абонемент, визначати місце паркування за геопозицією, перевірити термін дії паркувального абонемента, придбати проїзний на міський транспорт, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ та інше.

 

Як раніше повідомляв портал Avtokasta, КП «Київтранспарксервіс» затвердив та оприлюднив вартість паркування в Києві.

 

 

Джерело: biz.ligazakon

AvtoKasta