В Узбекистані назавжди припинили виробництво хетчбеків Chevrolet Spark (Ravon R2) і про краш-тест Chevrolet Onix і Tracker

З 2010 по 2023 рік було випущено 293840 таких автомобілів.
В Узбекистані остаточно згорнули випуск автомобілів Chevrolet Spark. Державний комітет статистики Узбекистану опублікував обсяги виробництва автомобілів за підсумками квітня 2023 року.

З цих даних випливає, що виробництво Chevrolet Spark було остаточно припинено ще кілька місяців тому. Тепер компанія UzAuto Motors випускатиме більш маржинальні моделі: седан Chevrolet Onix і кросовер Chevrolet Tracker.

Chevrolet Onix


З цікавого: Chevrolet Onix, виготовлений у Бразилії, заробив максимальну кількість зірок у краш-тесті за методикою LatinNCAP.

Краш-тест Chevrolet Onix показав, що новий седан, як і кросовер Tracker, є найбезпечнішими автомобілями, які виробляє, а не імпортує, UzAuto Motors.

Chevrolet Spark – компактний хетчбек, створений концерном General Motors. (До 2015 року модель на деяких ринках продавалася під ім’ям Daewoo Matiz.) В останні роки п’ятидверний компакт-диск оснащувався мотором об’ємом 1249 «кубиків», з яким стиквалася автоматична коробка передач.

фото: autoevolution

З серпня 2010 року випуском машини зайнявся узбекистанський завод UzAuto Motors, який також активно експортував автомобілі на ринки кількох країн, включаючи росію, Україну та Казахстан. З 2015 по 2020 роки п’ятидверки поставлялися за межі Узбекистану під назвою Ravon R2.

фото: autoevolution

Зараз автомобілі марки Chevrolet узбекської збірки не завозяться в Україну через ускладнену логістику, внаслідок повномаштабної агресії рф.

 

Джерело: autostrada

 

AvtoKasta