Клієнти Renault подають до суду на автовиробника через “масложор”

Власники скаржаться на сторонні шуми у двигунах Renault та відсутністю відзивної кампанії.

Власники автомобілів Renault у Франції мають намір подати колективний позов на компанію через несправні двигуни. Клієнти стверджують, що автовиробник мав оголосити відкликання проблемних машин, коли виявилася проблема з 1,2-літровим двигуном, який використовувався у 400 тис. автомобілів у Європі у період з 2012 по 2016 рік.

Адвокат власників повідомив, що вони збираються подати скаргу від імені кількох десятків людей. При цьому він заявив, що до позову можуть приєднатися багато інших власників автомобілів Renault, а також автомобілів марки Dacia та партнера Nissan.

фото: autoevolution

У скарзі містяться претензії від «обману за обтяжливих обставин, сумнівної ділової практики» до «шахрайства» та «створення загрози життю інших людей». Рішення подати скаргу з’явилося після невдалих переговорів між Renault та позивачами з приводу несправних двигунів.

Рішення про початок офіційного розслідування буде ухвалено прокуратурою. Представник Renault заявив, що компанія надає технічну підтримку та фінансову допомогу постраждалим клієнтам.

Представник компанії Nissan, яка виробляє деякі моделі спільно з Renault, заявив, що компанія “надає підтримку всім клієнтам, які можуть зіткнутися з шумом у двигуні, неправильною роботою, низькою потужністю або надмірною витратою масла”.

Клієнти стверджують, що автовиробники мали запустити відзивну кампанію, коли виявили проблему з 1,2-літровим двигуном, який використовувався у 400 тис. автомобілів у Європі в період з 2012 по 2016 рік.

Renault визнав, що двигун споживав надто багато оливи і що ця проблема зачепила 133 050 автомобілів у Франції, але також заявив, що ризику для безпеки не було, що заперечується групою клієнтів.

 

Джерело: europe.autonews

AvtoKasta