Власники електромобілів в Європі і Великій Британії за рік проїжджають більше, ніж власники машин з ДВС

Європа

Дослідження, проведене на замовлення Nissan, показало, що європейські власники електромобілів проїжджають більше, ніж власники машин з ДВС.

 

 

“Не дивно, що люди тепер їздять на електромобілях далі, ніж на автомобілях з ДВС. Ми впевнені, що з появою нових електромобілів, розвіювати міфи, побоювання з приводу запасу ходу скоро підуть в минуле” Віце-президент Nissan Europe

 

Правда, насправді поки різниця невелика. В середньому мова йде про перевагу на 630 км в рік, тобто всього менш ніж про 2 км в день. Якщо точніше, в середньому автомобілісти, що пересіли на електричні машини, проїжджають за рік близько 14 300 км, а власники авто з ДВС – приблизно 13 600 км. Найбільше на електромобілях проїжджають італійці – близько 15 000 км на рік.

Також дослідження показало, що 69% власників електромобілів вже зараз задоволені інфраструктурою зарядних станцій, а 70% таких автомобілістів заявили, що запас ходу виявився більше, ніж вони очікували.

 

Велика Британія

Представництво Peugeot в Великобританії встановило цікавий факт. Виявилося, що найбільший щотижневий пробіг у власників плагін-гібридів. Далі йдуть водії дизельних машин і електромобілів, а менше інших проїжджають користувачі «бензинок».

За даними проведеного Peugeot опитування, власники плагін-гібридів «намотують» за тиждень в середньому 127 миль (204 км). У власників дизельних автомобілів цей показник становить 94 милі (151 км), батарейних електромобілів – 91 милю (146 км), а бензинових машин – 81 милю (130 км).

фото: Peugeot

Менше п’ятої частини (18%) водіїв бензинових і дизельних автомобілів заявили Peugeot, що проїжджають в середньому понад 200 миль за тиждень, а це означає, що більшість водіїв зможуть комфортно долати звичні тижневі пробіги на одній зарядці нового Peugeot e-208 з запасом ходу до 217 миль (350 км) в циклі WLTP або з новим Peugeot e-2008, здатним проїхати від зарядки до зарядки до 206 миль (330 км).

фото: Peugeot

Незважаючи на те, що власники електромобілів в Великобританії подорожують більше, ніж водії бензинових машин, і долають майже таку ж відстань, як і водії з дизельним двигуном, дослідження показало, що занепокоєння про запас ходу і раніше є серйозною проблемою для нинішніх водіїв машин з ДВС, які думають про перехід на повністю електричні автомобілі.

Більше однієї третини (36%) водіїв автомобілів з бензиновими і дизельними моторами вважають, що основною перешкодою переходу на електрику для них є асортимент електромобілів. У числі інших факторів: вартість електромобілів (53%) і відсутність суспільної зарядної інфраструктури (43%).

 

Опитування проводилося в зв’язку з запланованим на 25 жовтня розширенням зони низьких викидів шкідливих речовин (Ultra Low Emission Zone, скор. ULEZ) в Лондоні. При в’їзді в цю зони власники всіх автомобілів з вихлопними трубами зобов’язані платити екологічний збір, в той час як водії електрокарів від нього звільнені.

 

«Наші останні дослідження спростовують міф про те, що електромобілі підходять тільки для коротких поїздок. Повністю електричні автомобілі проїжджають більше миль на тиждень, ніж автомобілі з бензиновим двигуном, і з майбутнім розширенням ULEZ в Лондоні управління електромобілем може стати практичним варіантом для ще більшого числа водіїв. Також важливо підкреслити, що все більше водіїв використовують свої електромобілі, щоб дістатися до роботи і назад», – заявила Джулі Девід, керуючий директор Peugeot UK.

 

Джерело: Carscoops

 

AvtoKasta