Завод BMW простоює понад тиждень через страйк робітників

Німецька марка недовипустили кілька сотень машин через протест металургів.

 

Південноафриканський завод BMW простоює понад тиждень через страйк робітників металургійного комбінату. Конвеєр з виробництва кросоверів BMW X3 зупинений через брак комплектуючих, і терміни перезапуску фабрики невідомі. Найбільша національна профспілка металургів ПАР (NUMSA) оголосила страйк 5 жовтня і зажадала у керівництва восьмипроцентного підвищення зарплати і її щорічної індексації на два відсотки.

BMW X3 фото: unsplash

Представники NUMSA стверджують, що страйк виявилася єдиним виходом, оскільки керівники металургійних заводів не бажали йти на поступки. У профспілці NUMSA перебуває близько 155 тисяч осіб, так що якщо сторони не дійдуть компромісу, зупиниться не тільки завод BMW, але і інші підприємства.

 

Федерація чорної металургії та машинобудування пропонує робочим погодитися на миттєве підвищення заробітної плати на 4,4 відсотка, індексацію на 0,5 відсотка в 2022 році і на один відсоток в 2023 році, але їх такі умови не влаштовують. Станом на 13 жовтня, упущена вигода BMW склала 700 автомобілів – саме стільки машин не було випущено з-за відсутності запчастин.

 

Інших автовиробників ситуація з можливою нестачею металу турбує, але в компаніях Ford, Volkswagen і Toyota заявили, що страйк їх поки не торкнувся. Втім, якщо простой металургійних заводів триватиме понад два тижні, то порушення ланцюжків постачань відіб’ється і на інших автомобільних корпораціях.

 

Джерело: motor

AvtoKasta