Власники електричних Fiat 500 отримають біткоіни за поїздки

Не маючи великого асортименту моделей, FIAT прагне залучити нових клієнтів новими способами. Stellantis може стати першим автовиробником, який розробив систему винагород, засновану на тому, наскільки екологічно свідомими стають його водії при використанні автомобіля.

 

В багатьох автомобілях уже є додатки, які нараховують бали водієві за керування. Але як часто водій отримує щось, крім очок в карму? Виправити цей недолік вирішили в компанії FIAT. Тепер модель 500, яка з переходом в нове покоління “скинула зайву вагу” і буде приносити дохід своєму власнику.

 

Але банківська карта не знадобиться – бонуси будуть збиратися в криптовалюті. Вона називається KiriCoin і розроблена стартапом Kiri Technologies. Основна ідея полягає не у введенні нових обмежень, а навпаки – нагород за дотримання еко-звичок. 

 

Фото: Netcarshow

 

Сімейство Fiat 500 використовує електромотор потужністю 120 к.с. Його живить літій-іонна батарея ємністю 42 кВт/ч. Запас ходу для всіх модифікацій складає 320 км по циклу WLTP.

 

Фото: Fiat

Більше поїздок і плавності ходу – більше кірі-коінів.

Цікаво, як працюватиме ця функція на наших “рівних дорогах”? Накопичена валюта буде зберігатися в додатку Fiat у вкладці eco: Score. Зрозуміло, для цього необхідна наявність розважального комплексу Uconnect 5 або Uconnect Box. Далі – переносите Кірі на смартфон і витрачаєте.

 

У Фіат кажуть, що за кілометр шляху водій може отримати на рахунок приблизно один KiriCoin.

 

До речі, зараз одиниця цієї криптовалюта оцінена в два євроценти, а теоретичний заробіток за рік може скласти близько 150 євро. Але є одне але – витратити накопичену валюту можна тільки в досить обмеженому колі сервісів, що робить віртуальні гроші більше схожими на ті ж самі бали.

 

На даний момент Кірі-коіни приймають 11 брендів, включаючи магазин Mopar, а дія програми поширюється на 13 європейських країн. Однак найкращим учасникам екогри покладені ще й бонуси в таких системах, як Amazon, Apple, Netflix і Spotify.

 

 

Джерело: autoevolution

AvtoKasta