Вождь племені черокі вимагає змінити назву позашляховика Jeep Cherokee

Головний вождь корінного американського племені черокі звернувся до виробника позашляховика Jeep Cherokee з проханням припинити використовувати цю назву, повідомляє CNN.

 

«Гадаю, ми на тому етапі історії країни, коли корпораціям та спортивним командам вже час припинити використання корінних американських назв, образів та символів у своїй продукції, спортивній формі, взагалі у спорті. Впевнений, це роблять із благих намірів, але нам немає шани в тому, що наше ім’я наліплено на корпус автомобіля», – заявив Чак Госкін-молодший, старійшина черокі.

 

Черокі – корінний народ США, більша частина представників якого проживають на півдні і заході країни. За даними племінного уряду черокі на 2018 рік, в Сполучених Штатах проживають приблизно 365 тис. Представників цієї національності. Найбільше – в Оклахомі, Каліфорнії і Техасі.

фото: unsplash

У компанії Jeep відповіли, що ретельно обирали назви для автомобілів, щоб «вшанувати шляхетність, відвагу та гідність корінних американських народів». А також висловили сподівання на компроміс. Однак вождь черокі заявив, що не бачить жодної можливості, щоб погодитися на використання назви племені для джипа.

Jeep Cherokee випускають із 1974 року. Jeep Grand Cherokee – найбільш продавана модель бренду концерну Chrysler. Водночас з на європейському ринку модель випускають як Jeep Liberty. Нещодавно виробник заявив, що випустить у 2022 році оновлений Jeep Grand Cherokee.

фото: unsplash

 

Торік футбольна команда Washington Redskins («Вашингтонські Червоношкірі») та бейсбольна Cleveland Indians («Клівлендські Індіанці») заявили, що змінять назви. Кілька виробників продуктів, таких як Uncle Ben’s, також вирішили прибрати зі своїх товарів індіанські зображення.

 

 

Джерело: CNN.

AvtoKasta