Новий логотип Peugeot і чому саме лев символ бренду

Історія бренду

 

Згадка про Peugeot, як про фірму, що займається виробництвом відноситься до 1812 року. Саме тоді в містечку Монтбельярд два брата Peugeot – Жан-П’єр і Жан Фредерік відкрили сімейний бізнес і почали займатися ковальським справою.

 

Компанія виготовляла продукції з металу. Це були і інструменти, і верстати, механізми кухонне начиння.

З розвитком бізнесу з’явилась необхідність в своїй, впізнаваній емблемі, шевро, яке відрізняло б продукцію Пежо від продукції конкурентів.

 

І ось, в 1847 році з’явилася перша емблема Пежо. Вона була створена ювеліром Жюстін Белезеру (Justin Belezer) і представляла собою деяку модифікацію прапора провінції Франч-Комте (Franche-Comte), в якій і розташовувався Монтбельярд. Цей логотип став своєрідною гарантією якості виробництва Пежо і виштамповивают на всій, виробленої ними продукції.

 

Перше зображення лева на емблемі компанії Пежо відноситься до 1858 року, коли нащадок родоначальників концерну – Еміль зареєстрував зображення лева зі стрілою або без стріли в якості емблеми марки Peugeot. До цього часу компанія налічувала майже 45 років свого існування. Брати Жюль і Еміль Пежо на той час заснували компанію Peugeot Freres як виробника ріжучих інструментів і в якості емблеми компанії вони вирішили вибрати саме лева.

На їхню думку, це зображення найкращим чином відображало властивості ріжучих інструментів Peugeot, які були і залишалися відомі завдяки міцності, яку можна порівняти з міцністю левових зубів, гнучкості пластини, яку можна порівняти з гнучкістю спини лева, і швидкості різання, порівнянної зі швидкістю кидка звіра на свою жертву.

 

На автомобілях він з’явився аж в 1906 році, незважаючи на те, що автомобільне виробництво почалося з 1892 року.. Це була вже ера Армана Пежо – засновника автомобільного виробництва під знаком лева. Саме він заснував фірму Armand Peugeot, яка спільно з Peugeot Frères випускала автомобілі і велосипеди, і ще трохи пізніше були об’єднані під загальним керівництвом.

 

На решітку радіатора автомобілів Пежо, туди де емблема найбільш помітна, зображення лева перекочувало аж в 1933 році. Це було зображення голови лева, яка височіла над капотом. За задумом дизайнерів такий вид логотипу якнайкраще підкреслював динамічність створюваної в той час, так званої «аеродинамічній лінійки» автомобілів. Саме верхню частину решітки радіаторів цих авто і прикрасило зображення голови лева.

Peugeot Україна

 

2021 рік почався з ребрендингу марки Peugeot.

Попередньго разу французи замінили емблему в 2010 році, але з тих пір ринкове позиціонування бренду було змінено, і новий логотип у вигляді геральдичного щита, за задумом, повинен символізувати подорожчання марки Peugeot.

фото Peugeot

Вперше за минулі 10 років, Бренда PEUGEOT запускає кампанію для підвищення впізнаваності: «ЛЕВИ НАШОГО ЧАСУ»

фото Peugeot

Компанія була заснована в 1810 році, а перша емблема з левом з’явилася в 1850-м – за 39 років до створення першого автомобіля Peugeot. За весь час було використано десять варіантів логотипів з левом, а новий, одинадцятий за рахунком, розроблений власною студією Peugeot Design Lab. Цікаво, що схожа концепція з головою лева всередині геральдичного щита вже використовувалася в шістдесятих роках XX століття.

 

Новий логотип уже з’явився на інтернет-сайтах марки, незабаром він опиниться в фірмових брошурах, на фасадах дилерських центрів, аксесуарах, сувенірних виробах і так далі. А першим автомобілем з новою емблемою стане Peugeot 308 наступного покоління, дебют якого відбудеться в найближчі місяці. Існуючі моделі піддадуться ребрендингу поступово.

Нинішній логотип був презентований в 2010 році, але ще вимагав доопрацювання, щоб підкреслити просування Бренду на більш високий рівень. Після повного оновлення модельної лінійки автомобілів за минулі 10 років, тепер PEUGEOT готовий змінити і свій логотип, який йде «в ногу» з інноваційними моделями бренду.

 

 

Джерело: Peugeot Україна
Укравтопром

AvtoKasta