Xiaomi випускатиме електрокари?

Китайська корпорація Xiaomi, будучи одним з найбільших виробників смартфонів у світі, почала переговори з концерном Great Wall Motor (GWM).

 

За даними Reuters, Xiaomi хоче використовувати один з китайських заводів GWM для випуску масових електромобілів під власним брендом і в них є потреба в «інженерних консультаціях». Нібито компанії планують оголосити про партнерство до кінця березня, а перша модель очікується в 2023 році. На жаль, і Xiaomi, і GWM поки це не хочуть коментувати.

 

Xiaomi, за словами джерел Reuters, прагне до диверсифікації бізнесу, оскільки витрати на випуск смартфонів ростуть (в тому числі з-за дефіциту напівпровідників), а прибуток залишає бажати кращого. Під різними брендами Xiaomi вже виробляє масу підключених до інтернету пристроїв (очисники повітря, рисоварки, скутери), так що їх інтерес до електрокарів не дивує.

 

Xiaomi – не перший китайський IT-гігант, що зайнявся виробництвом електромобілів.

Раніше, в січні, свій перший електрокар представила Alibaba. Його компанія Джека Ма випустила спільно з державним автоконцерном SAIC Motor і інвестфондом Шанхая.

Про плани випускати «розумні» електрокари в партнерстві з автоконцерном Geely раніше також повідомляла компанія Baidu, розробник найпопулярнішої в Китаї пошукової мережі.

 

 

Джерело: Engadget

AvtoKasta