З 2035 року в Нью-Йорку заборонять продаж нових авто на бензині та дизелі

До 2045 року вимога про нульовий рівень викидів застосовуватиметься до всіх авто середньої і великої вантажності.

 

У Нью-Йорку з 2035 року заборонять продавати нові легкові та вантажні автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, які виробляють викиди вуглекислого газу, повідомляє NYUP.

 

Законопроєкт раніше прийняла Асамблея штату Нью-Йорк, тепер його схвалив Сенат та повинен підписати губернатор Ендрю Куомо.

 

З 2035 року дозволятиметься використання транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. Зокрема, це електромобілі з акумуляторною батареєю, які працюють на акумуляторах, гібридні електричні транспортні засоби з обмеженим електричним діапазоном та водневі авто.

До 2045 року вимога про нульовий рівень викидів застосовуватиметься до всіх автомобілів середньої та великої вантажності.

 

Фото: unsplash.com

 

У Сенаті вважають, що встановлення цілі щодо нульових викидів стане великим кроком у досягненні кліматичних завдань штату.

 

Раніше губернатори штатів США, включаючи Каліфорнію, Нью-Йорк, Массачусетс і Північну Кароліну, закликали президента Джо Байдена підтримати припинення продажів нових автомобілів з бензиновим двигуном до 2035 року.

 

Джерело:  NYUP

AvtoKasta