Армія США замовила вантажівки КрАЗ

Українська компанія AutoKrAZ отримала 3-річний контракт на постачання для армії США КрАЗ 4×4 та запчастин до них.

В кінці 2019 КРАЗ “був в стані коми” і все йшло до того, що він банкрот..
Міноборони в 2019 не закупило жодного Краза, зате на повну закупляли білоруський МАЗ (з російськими моторами ЯМЗ, до речі)..
Те саме було з комунальною технікою.. Закупався тільки МАЗ, він бив всі рекорди по продажам у нас і тоді і зараз (наприклад Київ недавно закупив сотні автобусів МАЗ)
Морально застарівший КРАЗ по факту нікому не був потрібен..
Була ще купа корупційних скандалів і скандалів по авторському праву через “вкрадений” нашими дизайн у компанії MAN..
І був контракт тільки з нігерійцями..
І в цьому році сталось диво і 3 річний контракт з США виглядає як кинутий американцями рятувальний жилет.. КРАЗ має шанс “воскреснути”.

До замовлених транспортних засобів належать транспорт для перевезення персоналу, бортові вантажівки, цистерни з водою та паливом. Цю інформацію підтверджують у пресслужбі підприємства.

 

Угода була передана US21, провідним постачальником інтегрованих продуктів, послуг та логістики Міністерству оборони США, відомствам національної безпеки, федеральним цивільним відомствам, основним підрядникам та некомерційним організаціям у всьому світі.

 

Зосереджений на постачанні, підтримці та логістиці, US21 розробляє рішення, що підтримують широкий спектр програм національної безпеки, та програм допомоги іншим державам і організаціям.

 

Попри те, що ніяких деталей про угоду немає, можна припустити, що цей дещо привабливий контракт представляє волю США підтримати Україну в її поточному конфлікті.

 

Придбані машини, безумовно, не будуть використовуватися самою армією США, але будуть надані союзникам або миротворчим операціям ООН, наприклад.

 

Джерела: auto.24tv.ua і armyrecognition.com

AvtoKasta