Українець Іван Пеклін виграв престижну гонку GT Open

Іван Пеклін вдало дебютував на Bentley Continental GT3.

International GT Оpen 2021 став шістнадцятим сезоном кузовних гонок в класі Gran Tourer та першим випробуванням для Івана Пекліна – молодого українського пілота.

 

Перший етап International GT Оpen 2021 пройшов на легендарній трасі Paul Ricard у Франції. Автомобіль, на якому Іван Пеклін брав участь у змаганнях — знаковий продукт підрозділу Bentley Motorsport — Bentley Continental GT3.

Team Lazarus
Фото: ivan.peklin в instagram

Його особливість полягає у тому, що він оснащений двигуном V8, 550 к.с. і має вагу 1,5 тонни. Як кажуть представники Bentley, автомобіль демонструє надзвичайні динамічні характеристики.

 

19-річний український гонщик Іван Пеклін дебютував в International GT Open за кермом Bentley Continental GT3 – і відразу перемога!

19-річний українець виступить у престижній серії гонок International GT Open. Хто він і де змагався
П’ятиразовий чемпіон України та переможець гонки у Формулі-4. Фото: ivan.peklin в instagram

Разом з напарником по команді Лазарус – Джорданом Пеппером – киянин стартував з третьої позиції, але по ходу гонки обігнав усіх своїх суперників і фінішував першим!

International GT Open — що це?

International GT Open — це серія Grand Tourer стилю гоночних спортивних автомобілів, заснована у 2006 році іспанською GT Sport Organización. У цій серії представлені автомобілі із специфікацією FIA GT3, модифіковані з серійних дорожніх автомобілів.

 

International GT Open. Поль-Рікар, Франція

Призери гонки 15 травня

  • 1. Іван Пеклін / Джордан Пеппер (Team Lasarus)
  • 2. Нік Мосс / Джо Озборн (Inseption Racing)
  • 3. Брендон Ірбін / Оллі Мілрой (Inseption Racing)

 

Нещодавно пілот приїхав в Україну і провів зустріч з представниками ЗМІ в автоцентрі Bentley у Києві. На невеликій пресконференції Іван Пеклін продемонстрував завойований трофей, показав шоломи, в яких їздить на гонках, а також відповів на питання мас-медіа.

 

Іван Пеклін, автогонки, автоспорт, Bentley
Іван Пеклін на зустрічі з пресою в Києві Фото: focus.ua

Новоспечений український чемпіон мріє і про те, щоб в Україні з’явився хороший гоночний трек, але розуміє, що це не близька перспектива.

 

Більш детально про свою кар’єру і про автоспорт в цілому Іван розповідав в окремому інтерв’ю для видання Автоцентр і Першого Автомобільного каналу:

 

Наступний етап International GT Оpen 2021 відбудеться 19-20 червня на трасі Spa-Francorchamps у Бельгії. Для Івана Пекліна ця гонка буде хорошою можливістю додати в особисту колекцію ще один трофей і знову привернути до себе увагу автоспортивного світу. Інакше кажучи, зробити ще один крок назустріч своїй мрії — Формулі-1.

 

 

Джерела: focus.ua і suspilne.media і autocentre

AvtoKasta