Австралійський лікар хоче зареєструвати свій Nissan GT-R як автомобіль швидкої допомоги

Однак Міністерство транспорту відхиляє заявки чоловіка, посилаючись на різні причини.

Австралієць Майкл Лівінгстон, який працює лікарем в сільській місцевості Західної частини країни, подав заявку в Міністерство транспорту з проханням закріпити за його Nissan GT-R статус автомобіля швидкої допомоги. За словами чоловіка, через великі відстані між містами і відсутності медичних фахівців на місцях він змушений в терміновому порядку надавати невідкладну допомогу відразу в декількох регіонах. При цьому спорткар допомагає Майклу встигати на екстрені виклики.

 

Майкл Лівінгстон працює співробітником швидкої допомоги відразу в декількох клініках, розташованих в невеликих містах Равенсторп і Хоптаун. При цьому обидва населених пункти, в яких немає цілодобових лікарень, знаходяться приблизно в 500 кілометрах від міста Перт, столиці штату Західна Австралія. За словами Майкла, часто бувають випадки, коли йому посеред ночі доводиться поспішати для надання термінової допомоги екстреним хворим.

 

Одним з таких випадків став виклик фахівця в Хоптаун, житель якого повідомив про те, що його однорічна дитина перестав дихати. Завдяки Nissan GT-R Майкл зумів оперативно дістатися до пацієнта, надати невідкладну допомогу і стабілізувати стан дитини. Після цього доктор задумався про те, щоб присвоїти своєму спортивному автомобілю офіційний статус машини екстреної служби, щоб інші учасники руху розуміли, що за кермом GT-R знаходиться медичний працівник, а не безрозсудний водій, який вирішив поганяти.

 

Лівінгстон подав заяву в Міністерство транспорту, щоб йому дозволили обладнати автомобіль мигалками і сиренами, а також звільнити від дотримання деяких Правил дорожнього руху під час екстрених викликів.

Однак чиновники відхилили прохання лікаря, пославшись на те, що він буде регулярно перевищувати швидкісний режим, а також викличе заздрість у інших водіїв машин швидкої допомоги. Крім того, на думку Міністерства, технічні характеристики Nissan GT-R не дозволять лікарю уникнути серйозних наслідків у разі зіткнень з кенгуру і іншими тваринами, які часто вибігають на дороги.

 

Джерело: АВС

AvtoKasta