Автомобілі з ГБО отримають у Франції право переміщатися в «зелених» зонах

За повідомленням France Gaz Liquides – організації, що займається скрапленим газом, з 1 січня 2025 році у Франції будуть узаконені нові заходи по боротьбі із забрудненням повітря. У їх числі обмеження на пересування автомобілів в зонах з низьким рівнем викидів шкідливих речовин, передає auto-gas.net.

Законопроект про клімат і стійкості передбачає створення «зелених» зон в агломераціях з населенням понад 150 тис. чоловік.

Заборони на автомобільний рух будуть стандартизовані. Передбачається запровадження трьох екологічних класів: Crit’air 5 в 2023 р Crit’air 4 в 2024 року і Crit’Air 3 в 2025 р.

Після цього мільйони автомобілів не зможуть переміщатися в зонах з низьким рівнем викидів шкідливих речовин, і автомобілістам доведеться вибирати ефективні рішення цієї проблеми. Однак для транспортних засобів, які використовують в якості палива зріджений вуглеводневий газ (СУГ / LPG), передбачені пільги, оскільки оснащені газобалонним обладнанням (ГБО) авто вже віднесені до перспективного екологічному класу Crit’Air 1.

*LPG (Liquified Petroleum Gas) – зріджений газ (пропан-бутан)

Крім того, визнаний і підтримуваний державними органами СУГ дозволяє французам користуватися численними податковими пільгами при купівлі та експлуатації газифікованих автомобілів. При цьому на сьогоднішній день СУГ доступний на більш ніж 1 600 заправних станціях по всій Франції.

 

Доступність і великий потенціал розвитку скрапленого газу позитивно позначається на продажах газифікованих транспортних засобів. За підсумками липня у Франції було продано 3 846 нових автомобілів, що працюють на СУГ (+ 80% в річному зіставленні), і 2 062 уживаних автомобіля, обладнаних ГБО (+ 30,75%).

 

Як повідомляв портал enkorr, в липні українські автовласники офіційно зареєстрували установку ГБО на 2 374 авто. Одночасно було придбано 18,8 тис. Газифікованих транспортних засобів, або 19,2% від загального обсягу ринку за минулий місяць.

 

Джерело: enkorr

AvtoKasta