Continental представила екологічні шини з кульбаб і рисового лушпиння

Компанія Continental в рамках Мюнхенського автосалону представила шини Conti GreenConcept, які частково складаються з органіки: кульбаб, рисового лушпиння, а також рослинних масел і смол. У використанні перероблених і поновлюваних матеріалів фахівці бачать майбутнє виробництва автомобільних шин. Пілотне впровадження подібної технології компанія планується на 2022 рік.

 

Шини Conti GreenConcept на 35 відсотків складаються з відновлюваної сировини: це каучук з кульбаб, силікати з золи рисового лушпиння, а також різні рослинні масла і смоли. Ще 17 відсотків припадає на вторсировину – у тому числі сталь, технічний вуглець і поліестер, отриманий шляхом переробки приблизно 60 пластикових пляшок. З останнього вперше в історії Continental зроблений радіальний каркас.

 

Фото: Continental

Експериментальна шина вийшла дуже легкою – 7,5 кілограма, або на 40 відсотків легше звичайної, – з низьким опором кочінню. За власною оцінкою компанії, цей показник на 25 відсотків нижче, ніж у масових шин такого ж класу. Отже, автомобіль, взутий в Conti GreenConcept, буде споживати менше енергії: у випадку з електромобілем запас ходу збільшиться приблизно на шість відсотків.

Фото: Continental

Крім того, завдяки унікальному складу, прототип шини передбачає можливість неодноразової заміни протектора, що в свою чергу збільшує термін служби інших компонентів покришки і, як наслідок, знижує вплив на екологію.

Continental представила экологичные шины из одуванчиков и рисовой шелухи
Фото: Continental

Уже в наступному році Continental планує почати масове впровадження технології ContiRe.Tex, яка передбачає використання перероблених матеріалів в автомобільних покришках. При цьому до 2050 року фахівці збираються повністю перейти на екологічно чисте виробництво автомобільних шин.

 

 

Джерело: Continental

AvtoKasta