“Битки” з США знову подорожчають?

Останнім часом на світовому автомобільному ринку спостерігається суттєве подорожчання машин. Причому ця тенденція торкнулася як нових, так і вживаних авто. Зачепила така ситуація і українських споживачів, адже левова частка машин, які продаються на місцевому ринку, ввозиться до нас з-за кордону.

фото: unsplash

Не залишилися осторонь і так звані “битки”. Зокрема, американський аукціон Copart, що доволі популярний серед українців, оголосив про збільшення розміру своєї комісії. Так, за машини вартістю вище $4000 покупцям доведеться сплатити комісію в розмірі 100-110 доларів. На автомобілі, чия ціна перетнула позначку в 15 000 доларів, також зріс відсоток. Він нараховується залежно від вартості авто.

фото: unsplash

У Copart не пояснюють збільшення аукціонного збору, причому в цьому році це вже не перше підвищення комісії компанією. На думку аналітиків, зміна вартості послуг пояснюється ажіотажним попитом на старі автомобілі у США та інших країнах. Крім того, через перебої з постачанням нових автомобілів, викликаних нестачею електронних чіпів у автовиробників та пандемією коронавірусу, на ринку б/в машин стали підвищуватися ціни.

 

 

Варто відзначити, що це не перше підняття комісії на американських аукціонах за цей рік. Хоча якщо порівнювати вартість нових машин і “битків” (з урахуванням відновлення), то різниця все одно вражаюча. Тому навіть зростання ставок не вплинуло на попит на такі машини, повідомляє група Автоексперти IAAI & Copart на своїй сторінці у Facebook

 

Ще одна неприємна новина для потенційних покупців “битків” зі США – нові тарифи на послуги перевізників. Через побоювання з приводу можливого загоряння батарей компанії, що доставляють машини зі США, вирішили підвищити ціни на вживані електромобілі.

 

 

Джерело: news.obozrevatel

AvtoKasta