Через коронавірус в Південній Кореї призупинено виробництво Hyundai і Kia

Hyundai Motor Company стала першим великим автовиробником, який був змушений зупинити роботу своїх підприємств за межами Китаю через нинішню ситуацію з коронавірусом. Про це повідомляє Automotive News Europe з посиланням на Bloomberg.

Йдеться про 7 заводів Hyundai в Південній Кореї. Це близько 40% світових виробничих потужностей марки, автомобілі з яких йдуть не тільки на домашній ринок, але і в США, Європу, на Близький Схід і в інші регіони.

Причина зупинки – в нестачі джгутів проводки, які імпортуються переважно з Китаю. Два постачальника Hyundai – компанії Kyungshin і Yura Corporation – вже заявили, що спробують компенсувати дефіцит комплектуючих, збільшивши їх виробництво в Південній Кореї і в Південно-Східній Азії.

В останні роки залежність Hyundai від Китаю зросла: поки бізнес йшов в гору, корейці створили в Піднебесній величезні виробничі потужності. У 2018 році звідти завезли деталей на 1,47 мільярда доларів, в 2019-му – вже на 1,56 мільярда. Очікується, що велика частина корейських фабрик бренду зупиниться 7 лютого, при цьому окремі виробничі лінії перезапускатимуть вже 11-12 лютого.

У самому Китаї на позапланові канікули пішли автозаводи Tesla, Ford, групи PSA, Nissan і Honda. Перераховані компанії поки обмежилися заморожуванням бізнес-активностей всередині країни: закриті заводи, скасовані відрядження в Китай і з нього.. При цьому на сьогоднішній день коронавірус, що став причиною епідемії, поширився вже на два десятка країн.

 

 

Джерело: Automotive News Europe

AvtoKasta