Дизайнер приробив до Lada Vesta другий поверх

На думку автора, Vesta-даблдекер змогла б продемонструвати світові “міць російського автопрому”.

 

Дизайнер Олександр Шторм вирішив пофантазувати на тему російського двоповерхового транспорту. Плодом його фантазії стала незвичайна Lada Vesta з повноцінним другим поверхом, яку можна було б використовувати для екскурсій подібно до туристичних автобусів-даблдекерів.

 

Про складання ходового прототипу не йдеться, проте Шторм вважає, що модель, яка не має аналогів, могла б представити російський автопром у вигідному світлі.

 

За задумом, двоярусна Lada Vesta SW Cross має мінімізувати дорожні затори в густонаселених районах завдяки наявності більшої кількості місць.

Фото: inforeactor

Для трансформації Шторм вибрав універсал Vesta SW Cross у білому кольорі та приробив йому другий поверх лаконічної форми з панорамним склінням. Щоб прикріпити його, довелося змінити форму даху, встановити вертикально заднє скло, а також злегка підкоригувати форму задніх дверей. Оформлення передка дизайнер вирішив залишити незмінним.

Як здійснюється посадка на другий поверх, не уточнюється – можливо, для цього використовуються крихітні виступи-сходинки під написом Lada ззаду. Ще одним новаторством стали додаткові дзеркала заднього виду, прироблені до підлоги другого поверху.

Фото: inforeactor

Загалом у такій Vesta 10 місць – п’ять знизу та п’ять у верхньому ярусі. За задумом дизайнера, приделку слід виготовляти з композитних матеріалів, а захищати Cross-універсал, що підріс, від перевертання повинен поліпшений стабілізатор поперечної стійкості.

 

АвтоВАЗ тим часом продовжує коригувати обладнання Lada Vesta. У жовтні він почав випускати Vesta без балки-підсилювача заднього бампера, проте цінник при цьому не змінився.

 

 

Джерело: iReactor

 

AvtoKasta