Безпілотник від Apple: без керма та педалей, але безпечніше Tesla

Хоча офіційно Apple всіляко ігнорує тему електромобілів та автопілота, насправді у стінах IT-гіганта працюють над власним проектом у цій сфері.

фото: Thetealmango

Відомий журналіст та інсайдер Марк Гурман (Mark Gurman) у замітці для Bloomberg з посиланням на обізнаних інформаторів заявив, що електричний транспортний засіб Apple з повністю безпілотною системою керування вийде в 2025 році.

фото: Thetealmango

Безпілотний електромобіль Apple активно обговорюють протягом кількох останніх років. Повідомляється, що цей проект Apple проходить під назвою Project Titan, а команда очолює Кевін Лінч. Автомобіль повинен бути позбавлений будь-яких педалей та керма.

 

фото: Thetealmango

З останнього випливає, що виробник iPhone цілком серйозно розглядає варіант з відмовою від керма і педалей – керуванням транспортного засобу зможе займатися виключно штучний інтелект.

 

Apple вирішили прискорити виробництво електромобілів. Для досягнення мети проект навіть вирішили переорієнтувати, випустивши відразу безпілотник, перестрибнувши етап авто з можливістю керування водієм.

 

Повідомляється також, що проектом безпілотника керує Кевін Лінч – його компанія на чолі підрозділу безпілотних автомобілів у вересні. При цьому основні роботи зі створення чіпа для автомобіля вже завершено – SoC, як зазначають у Bloomberg, практично повністю складається з нейронних блоків.

 

У Apple хочуть зробити умовний Apple Car більш безпечним, ніж рішення від Tesla та Waymo (належить Google). При цьому реліз проекту заплановано вже на 2025 рік.

 

Джерело: Bloomberg

 

Раніше AvtoKasta писала чому десятки безпілотників Waymo з’їжджаються в один і той же тупик в Сан-Франциско.

Ось ще цікава історія про те як безпілотне таксі Waymo застрягло на дорозі і втекло від техпідтримки.

А про те як«Нова пошта» тестувала доставку поштовим літаком-дроном з Києва до Харкова можна прочитати тут.

AvtoKasta