Японська надійність: купе Honda з пробігом 1,6 млн км і оригінальним двигуном

За 30 років цей автомобіль проїхав понад 1,6 мільйона кілометрів (1 млн миль) – і він як і раніше на ходу.

Randall Scott came to have his 1991 CRX SI serviced at Tampa Honda last week. How many miles does this awesome Honda have on it you ask? Oh just 1,002,473!!!

Американський автомобільний салон Tampa Honda з флоридського міста Тампа (США) виставив у себе в шоурумі трьохдверку Honda CRX Si 1991 року випуску з пробігом в 1 002 474 миль (більше 1,6 мільйона кілометрів) – це як два рази від Землі до Місяця і назад. При цьому останню милю машина подолала за шість років: у нинішнього дилера вона виявилася ще в 2015-му.

Honda CRX Si 1991 року випуску Фото: motor1

Кузов автомобіля перефарбовували вісім або дев’ять років тому, а ось оздоблення інтер’єру залишилася повністю оригінальною. Як і силовий агрегат: 1,6-літрова атмосферна «четвірка» на 106 к.с. і 132 Нм і п’ятиступінчаста механіка – ті ж, що зійшли з конвеєра.

Honda CRX Si 1991 року випуску Фото: motor1

 

Продавати 30-річну «Хонду» американський дилер не збирається: вінтажний хетчбек експонується як живий доказ надійності машин бренду.

 

Honda CRX сходила з конвеєра в 1983-1991 роках. Модель виділялася на дорогах кузовом з плавно скошеною задньою частиною, що закінчувалась майже вертикальним зрізом. Це допомагало знижувати турбулентний потік позаду машини.

 

Honda – корпорація з Японії, яка займається випуском автомобілів, мотоциклів і силової техніки. З кінця 50-х вона вважається найбільшим виробником мотоциклів, досягнувши 400 мільйонів створених мотоциклів до кінця 2019 року. Шість років тому компанію визнали восьмим виробником машин на планеті. Honda стала першою японською компанією, яка в другій половині 80-х заснувала окремий бренд люксових автомобілів під назвою Acura. 

 

Джерело: motor1

AvtoKasta