Концерн Great Wall Motor купив бразильський завод Мерседеса

Підприємство в муніципалітеті Ірасемаполіс (штат Сан-Паулу) відкрилося в 2016-му завдяки інвестиціям Даймлера в 600 млн реалів (2,95 млрд грн). Територія заводу займає 120 га. Потужність – 20 000 машин в рік. Тут випускалися седан C-класу (W205) і компакт GLA (X156).

Невеликий автозавод в Ірасемаполісе, який Daimler закрив в грудні 2020 року, відтепер належить групі GWM (Great Wall Motor) разом з землею і всім обладнанням. Китайці перетворять його в одну з глобальних виробничих баз, яка обслуговує ринки Південної Америки. Після модернізації потужність заводу зросте в п’ять разів (до 100 000 автомобілів в рік). Замість 600 робочих місць буде створено майже 2000.

Фото: mbenz.it, Great Wall Motor

Договір купівлі-продажу підписаний по відеозв’язку. Сума не розголошується. Операція буде закрита до кінця року. Daimler в особі Карла Депп від коментарів відмовився. Віце-президент GWM Лю Сяншан зазначив «величезний потенціал і економічну міць» густонаселеній Бразилії.

 

Нещодавно GWM придбав у General Motors майданчика в Талгаоне (Індія) і Районг (Таїланд). Тепер китайський концерн обіцяє впровадити в Бразилії передову філософію управління виробництвом і цифровізацію, привести контроль якості і охорону навколишнього середовища у відповідність зі своїми глобальними стандартами. Терміни перезапуску заводу не називаються.

 

Джерела: mbenz.it  і drive2

AvtoKasta