Камери не вплинули на кількість аварій

Поява камер автофіксації порушень правил дорожнього руху не вплинула на кількість аварій.

Так, у Києві та Київській області було розміщено найбільшу кількість пристроїв контролю швидкості, однак із січня по жовтень 2021 року кількість ДТП зросла на 19%, 51 556 проти 43 303 випадків за аналогічний період 2020 року. При цьому в регіоні значно зменшилася кількість ДТП із загиблими – на 16%, повідомляє Опендатабот.

Найбільший сплеск аварійності було зафіксовано в Івано-Франківській та Миколаївській областях. В обох регіонах кількість ДТП збільшилась на 24%.

Кількість ДТП із постраждалими у більшості областей України зменшилася.

 

Найкраща динаміка спостерігається в Одеській та Волинській областях. На Одещині кількість таких випадків скоротилася на 21%, а у Волинській – на 20%. У Києві та Київській області аварій із постраждалими поменшало на 8% (3122 випадки проти 3381).

Найгірша динаміка з ДТП із постраждалими зафіксована в Івано-Франківській та Тернопільській областях. Загальна кількість подібних випадків зросла на 21% та 20% відповідно.

Кількість ДТП із загиблими за 10 місяців поточного року зменшилася на 9% до аналогічного періоду 2020 року. Найкраща динаміка спостерігається у Запорізькій (-27%), Київській (-21%) та Одеській (-21%) областях. Найгірше відзначилися Тернопільська (+31%) та Чернівецька області (+26%).

 

Як повідомлялося раніше, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський анонсував зміни до законодавства, спрямованих на підвищення безпеки дорожнього руху в Україні. Крім цього, Патрульна поліція посилить контроль за станом коліс у комерційних перевізників.

 

Раніше AvtoKasta писала, про нову технологію Honda, яка скануватиме мізки водіїв для безаварійного керування.

А тут можна подивитись дослідження британських вчених про те, водії яких авто найбільш неврівноважені.

 

 

Джерела: Опендатабот Autoua.net

AvtoKasta