Мікроавтомобіль Bajaj Qute не зміг обігнати професійного велогонщика

Цей крихітний квадроцикл вважається найдешевшим автомобілем в світі, а ось зі швидкісними якостями, як виявилося, у нього все не так добре, як хотілося б.

 

Індійський мікроавтомобіль Bajaj Qute став учасником незвичайного драг-рейсингу. На трасі йому довелося змагатися зі звичайним велосипедом. Відеозапис дивного заїзду публікує південноафриканський портал Cars. Забігаючи наперед, скажемо, що мініатюрний автомобіль гонку провалив.

 

На його захист скажемо, що велосипедом керував професійний велогонщик Ешлі Олдфілд. З перший секунд гонки стало зрозуміло, за ким лідерство: спортсмен відразу ж вирвався вперед. Ближче до фінішу Bajaj Qute помітно скоротив відставання, але перетнути фінішну лінію першим так і не зміг.

 

Ймовірно, мікроавтомобіль завадив перевантажений салон: під час заїзду він перевозив чотирьох чоловік. У будь-якому випадку його заявлена максимальна швидкість становить 70 км/год. Загалом, не дивно, що з повним екіпажем (4 людини) Bajaj Qute не зміг нічого протиставити професійного велогонщикові, який керував велосипедом.

 

У рух його приводить бензиновий двигун з віддачею 10,8 к.с. Bajaj Qute, незважаючи на свою схожість з автомобілем (чия довжина трохи перевищує 2,75 метра), нехай і дуже маленьким, це все-таки квадроцикл. Звідси і така мала потужність.

 

Навесні 2018 року Bajaj Qute представили в Україні. Компанія, яка почала імпорт цього індійського дива на чотирьох колесах, розраховувала на інтерес з боку служб доставки, проте продажі виявилися поодинокими і компанія їх звернула.

 

 

Джерело: motor1 і Cars (YouTube)

AvtoKasta