На дороги у 2022 році планують витратити майже 125 млрд. гривень

Основну частину коштів із держбюджету спрямують на субвенції місцевим бюджетам на реконструкцію та ремонт місцевих доріг.

 

У 2022 році на ремонт і будівництво доріг планується витратити 124,4 млрд. грн., з яких 78,9 млрд. грн. складуть витрати з державного бюджету, розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Про це йдеться у статті biz.liga.net, у якій аналізується затверджений Кабміном проект бюджету на 2022 рік.

 

За словами чиновника, за умови забезпечення вибірки кредитів міжнародних фінансових організацій, з якими відомство активно співпрацює в рамках реалізації проєктів, обсяг фінансування може бути збільшено.

“Це дозволить нам втілювати в життя проєкт зі створення мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні, а не лише займатися ремонтом наявної мережі,” – резюмував Кава.

фото: unsplash

Зазначається, що загальні витрати “Укравтодору” у 2022 році зростуть на 13,54% і становитимуть 78,9 млрд грн.

Ще 5,5 млрд грн планується залучити до міжнародних фінансових організацій, а 40 млрд грн “Укравтодор” позичить під державні гарантії.

2022 року витрати “Укравтодору” на обслуговування боргів зростуть на 7% і становитимуть 15,8 млрд грн.

 

Основну частину коштів із держбюджету спрямують на субвенції місцевим бюджетам на реконструкцію та ремонт місцевих доріг та вулиць. Їх розмір зросте на 27,8% і становитиме 23,14 млрд грн.

 

 

Джерело: biz.liga.net

AvtoKasta