Не заплатив за кредит – машина ускладнить тобі життя і сама поїде до колекторів – патент Ford

Кредитні авто зможуть вимикати деякі функції або ж самостійно їхати від власника, який вчасно не заплатив гроші.

Система дозволить машині самостійно виїхати від власника і дістатися до потрібного місця. Це може бути як точка, де машину забере евакуатор, так і, наприклад, стоянка агентства з вилучення майна.

Про це йдеться в заявці Ford на реєстрацію патенту. Про це пише The Drive.

фото: ford

Автовиробник подав заяву до Патентного відомства США ще в серпні 2021 року, однак оприлюднили його тільки нещодавно. Патент називається «Системи та методи повернення транспортного засобу». У ньому описано кілька способів, як ускладнити життя людини, яка пропустила кілька платежів за автомобіль.

У заявці на патент йдеться, що “комп’ютер  може відключити механізм дверного замку, тим самим переводячи транспортний засіб у заблокований стан і не дозволяючи людині увійти до кабіни транспортного засобу”. Є кілька застережень, таких як блокування власника тільки у вихідні або дозвіл на використання автомобіля в надзвичайних ситуаціях. Справді, у патенті прямо наголошується, що якщо хтось страждає на щось на кшталт серцевого нападу (у документі кілька разів використовується ситуація із серцевим нападом), то машину можна відкрити. У ньому йдеться, що бортова камера автомобіля може використовуватися разом із «нейронною мережею».

Зазначається, що автівки оснащуватимуть спеціальною системою, яка зможе керувати функціоналом машини залежно від кредитної дисципліни її власника. Наприклад, машина сама зможе вимкнути кондиціонер чи якісь інші функції. А автівки з автопілотом зможуть навіть самостійно поїхати на штрафмайданчик, до колекторської компанії або відразу на звалище. 

фото: ford

Але не все так страшно: автомобіль дасть шанс своєму власнику. Спершу система нагадуватиме, що потрібно внести платіж за кредит. Якщо ж повідомлення про це проігнорують, то автівка може створювати дискомфортні умови для водія та пасажирів. Наприклад, система зможе вмикати неприємний звук чи заблокувати двері.

Однак автівкою можна скористатися в екстрених ситуаціях. Це контролюватимуть за допомогою бортових камер.

Цей патент ще не означає, що Ford вироблятиме такі автівки. Можливо, компанія просто хоче захистити свої права на цю ідею в майбутньому, якщо подібні механізми поширюватимуться.

 

Джерела: thedrive  mc.today

AvtoKasta