Nissan Ariya стане першим автомобілем, який проїде від полюса до полюса

Робота над модифікованим кросовером вже ведеться, а старт експедиції очікується у березні 2023 року.

Поки що Арія модифікована тільки на картинках Фото: m.arenaev

Перший повністю електричний кросовер Nissan, Ariya, буде в авангарді першої історії експедиції, метою якої є подолання всієї відстані від Північного магнітного полюса до Південного полюса.

Фото: m.arenaev

Експедиція має розпочатися у березні 2023 року. Це проект британського дослідника електромобілів Кріса Ремсі та його дружини Джулі Ремсі, які керуватимуть модифікованим Ariya e-4ORCE у довгій подорожі завдовжки 16 700 миль (27 000 кілометрів).

Фото: m.arenaev

Кросовер пари Ремсі буде модифікований, щоб вмістити більші шини, великі колісні арки та підняту підвіску, а також буде друга модифікована Ariya, яка виступатиме як допоміжний транспортний засіб. Раніше Nissan заявляв, що представить готові автомобілі у лютому.

 

«Насмілюючись робити те, що не роблять інші, Nissan і команда першопрохідців у галузі екстремальних видів спорту від полюса до полюса розсувають межі електричної мобільності, прагнучи чистішого, безпечнішого та інклюзивнішого світу. Приступаючи і завершуючи цю амбітну експедицію, ми сподіваємося, щоб залучити та надихнути інших людей по всьому світу, демонструючи майстерність електромобілів та прискорюючи впровадження у рамках рішення щодо скорочення глобальних викидів», — Кліодна Лайонс, регіональний віце-президент з планування продуктів та послуг.

Фото: m.arenaev

Японський автовиробник не розкриває стратегію зарядки в експедиції, тому досі не ясно, як команда заряджатиме акумулятори автомобілів при температурі до -22 градусів за Фаренгейтом (-30 градусів за Цельсієм) у поїздці загальною довжиною понад 16 000 миль.

 

Nissan Ariya доступний у Сполучених Штатах за стартовою ціною 43 190 доларів США за базову передньопривідну комплектацію Engage з акумуляторною батареєю на 63 кВтг і розрахунковим запасом ходу 216 миль.

Найдорожчий рівень обробки салону – Platinum + e-4ORCE, який має рекомендовану виробником роздрібну ціну в 60 190 доларів США і поставляється з повним приводом та батареєю на 87 кВтг, що забезпечує розрахунковий запас ходу 265 миль. Варіант із найбільшим запасом ходу – це Venture+ FWD, який пропонує максимум 305 миль без підзарядки.

 

Джерела: insideevs  m.arenaev

AvtoKasta