Fiat Tipo стане сімейним міським кросовером і отримає електричну версію

Новий Fiat Tipo кардинально зміниться і стане компактним міським кросовером. У моделі вперше з’явиться електрична версія.

На Fiat Tipo чекають великі зміни. Нове покоління моделі С-класу з’явиться у 2025 році та стане кросовером. Інформацію підтвердив керівник Fiat Олів’є Франсуа британському виданню Auto Express.

Концепція моделі не зміниться — це буде доступне сімейне авто. Модель стане “глобальною”, тобто продаватиметься не тільки в Європі, а й у Південній Америці та деяких азіатських країнах. СЕО Fiat пояснив, що таке рішення дозволить заощадити кошти та зробити компанію більш прибутковою.

Нинішній Fiat Tipo випускають у Туреччині й він запропонований у трьох кузовних версіях — седан, хетчбек та універсал. На зміну їм прийде один-єдиний варіант — кросовер.

В Туреччині модель продається під окремим ім’ям Fiat Egea, це найпопулярніший автомобіль на місцевому ринку. На фото – післярестайлінгова версія. Фото: avtodream

На думку Олів’є Франсуа, саме такі моделі зараз у тренді в сімейних покупців, адже вони практичні та просторі.

фото: autodaily

Судячи з перших рендерів, дизайн Tipo буде витриманий у дусі нового Fiat Pulse. Автомобіль має рельєфні боковини, широку решітку радіатора і розкосі фари.

Очікується, що кросовер с збудують на платформі СМР концерну Stellantis. Разом із бензиновими версіями буде запропоновано й електромобіль.

 

Нагадаємо, Україна та Туреччина підписали угоду про вільну торгівлю, про те це означає для автомобільного ринку Avtokasta писала тут.

А тут можна прочитати про перші гібриди від FIAT: 500X HYBRID ТА TIPO HYBRID.

 

Джерела: autoexpress autodaily

AvtoKasta