Нова Skoda Octavia провалила «лосиний тест»

Дизайнери гарненько попрацювали над екстер’єром нової Octavia.

Фронтальна частина обзавелася новою, тепер уже цільною оптикою з матричним дальнім світлом (опція), новим бампером, решіткою радіатора і новим капотом. Октавія вперше отримала динамічні повороти і анімацію «Вітаю» при відкритті і «Прощай» при замиканні автомобіля.

 

В цілому ліфтбек став виглядати більше і солідніше попередника, наблизившись ближче до флагману марки – Шкоди Суперб і все більше Octavia нагадує Audi. Але тільки дизайном, а не їздовим характером.

 

Автомобілі концерну Volkswagen завжди славилися відточеною, еталонною керованістю, але в останні роки щось пішло не так. Ледве побороли проблему з надмірним розгальмовуванням коліс при спрацьовуванні ABS на нерівному асфальті у десятка моделей, і тут німецький концерн зіткнувся з новою проблемою – нездатністю новинок впоратися з хрестоматійною переставкою, більш відомої як “Лосиний тест”.

 

Перша спроба на Skoda Octavia була зроблена на швидкості 77 км/год, але автомобіль не впорався. Занадто велика недостатня поворотність – на другому конусному секторі здійняли два конуси в повітря.

Після кількох спроб тест вдалося виконати з вхідною швидкістю 73 км/год. Як видно з відео, кузов автомобіля рухається плавно, а ось задню частину різко заносить, що на думку авторів ролику доволі поширено в сучасних седанах.

 

Також помітно, що задні колеса мають невелику тенденцію до відриву від землі. 

 

А тим часом конкуренти – Toyota Corolla Touring Sports і KIA Ceed SW – впоралися краще. Перший без нарікань проходив Moose Test, розганяючись до 74 км/год, а другий – до 78 км/год.

 

Джерело: іспанський ютуб канал km77.com

AvtoKasta