Новий штраф за неправильне перевезення тварин – ініціатива нардепів

Нардепи хочуть встановити відповідальність для водіїв за порушення правил перевезення тварин в транспортних засобах, зокрема, щоб вони, сидячи за кермом, не тримали собак дрібних порід на колінах, на руках або в руках. 

Порушення правил перевезення тварин може коштувати водієві штрафу розміром у 510 грн. З такою ініціативою виступили нардепи Олександр Юрченко й Антоніна Славицька.

Проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин у транспортних засобах” (№9016) вже зареєстровано у Раді.

Автори документа вважають, що часто перевезення тварин буває небезпечним – найчастіше в цьому помічені жінки за кермом. Під час керування вони тримають на колінах собак невеликих порід. Крім того, що це відволікає увагу, у разі ДТП від удару тварина може спричинити додаткові травми.

“Наприклад, у типовій дорожньо-транспортній пригоді за швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг”, – уточнюється в записці пояснення.

Перевезення тварин в авто / Фото: freepik

Отже, нардепи пропонують внести наступні зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • порушення правил перевезення тварин тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн);
  • повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною 11 цієї статті, – тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

У разі прийняття даного закону він набере чинності з наступного дня за днем його опублікування.

 

Джерело: yurfact

AvtoKasta