Орендні електросамокати заборонять в Парижі через рекордну кількість ДТП

2 квітня в Парижі відбувся реферемдум, який вирішив долю прокатних електросамокатів на вулицях французької столиці. За їх заборону проголосували від 85,77 до 91,77% парижан у 20 округах Парижу.

Не зважаючи на те, що голосування не має обовязкової сили, міська влада планує прислухатися до бажання містян. Таким чином Париж стане першим містом, в якому заборонять оренду електросамокатів.

Причиною неприйняття такого екологічно чистого транспортного засобу, як електросамокат, стала рекордна кількість ДТП за їх участю. У 2022 році від цього здавалося б невинного транспортного засобу постраждали майже півтори тисячі людей і троє загинули.

Сервіси прокату електросамокатів з’явилися у Парижі у 2018 році. У 2020 році їх кількість скоротилася до трьох: Lime, Dott та Tier. Саме з цими фірмами міська влада уклала трирічні контракти, дія яких завершиться 1 вересня 2023 року.

фото: Джейсон Олден/Bloomberg

За умовами договорів, оператори мали облаштувати місця для паркування самокатів і обмежити швидкість до 20 км/год. Йдучи на зустріч владі, сервіси запропонували контролювати вік користувачів (не менше 18 років), запровадити номерні знаки та обмеження на одного пасажира.

фото: Lime

 

Але це не вплинуло на кількість ДТП за участю електросамокатів. Останні три роки їхня кількість лише зростала і, судячи з реакції парижан, досягла критичного рівня. Водночас приватні електросамокати, продажі яких за даними Міністерства транспорту Франції у 2022 році перевищили 7000 одиниць.

Раніше AvtoKasta писала про Правила для електросамокатів. Досвід України та інших країн.

Парки сервісів Lime, Dott та Tier налічують 15 000 самокатів. Як повідомила компанія Lime, щодня використовується 90% її паризького парку. Представники сервісів вважають, що на результати референдуму вплинули низька явка та обмежена кількість виборчих дільниць.

фото: techcrunch

Водночас в уряді Франції розглядають проєкт нових правил та вимог щодо користування електросамокатами, який дозволить навести лад у цій галузі. Зокрема, пропонується підвищити мінімальний вік користувачів із 12 до 14 років, підвищити із 35 до 135 євро штрафи на порушення правил експлуатації та зробити обов’язковою наявність на самокатах світловідбивачів.

80 км/год на електросамокаті вулицями міста або хто такі камікадзе..?

 

Джерело: TechCrunch

AvtoKasta