Представлено британсько-китайський кросовер MG One

Британська марка MG, що нині належить китайському автоконцерну SAIC, намагається наростити продажі в Китаї і розширити асортимент глобальних моделей для Європи та Індії. На днях відбулася прем’єра нового компактного кросовера MG One. Але інформації про новинку досі дуже мало.

 

Марка MG належить китайцям з 2005 року, а в цьому році вона зважилася на експансію в континентальну Європу (до цього китайські MG пропонувалися лише у Великій Британії) і представила на весні дві електричні новинки: кросовер MG Marvel R Electric і універсал MG 5 Electric – обидві є перелицьованими моделями Roewe.

MG Cyberster

 

Оригінальні новинки в лінійці MG теж є: у квітні на Шанхайському автосалоні в статусі концепту дебютував електричний родстер Cyberster, який повинен нагадати шанувальникам марки про її історичне коріння. Згодом було оголошено, що Cyberster стане серійним, але коли саме – невідомо (швидше за все, в 2024 році, коли марка MG відзначатиме столітній ювілей).

Ну а найсвіжіша новинка – це компактний кросовер MG One. Його перші нечіткі знімки спливли в китайських ЗМІ в середині липня, а тепер з’явилися фірмові фотографії екстер’єру.

MG One

В основі MG One лежить свіжа модульна платформа Sigma з поперечним розташуванням силового агрегату і базовим переднім приводом. Платформу цю розробили фахівці SAIC і вона буде використовуватися всіма належними китайському концерну брендами, але дизайн у MG One – власний, виконаний в новому фірмовому стилі марки, який, проте, складно назвати особливо оригінальним. Відомо, що кросовер буде пропонуватися з двома варіантами оформлення передка – α і β, перший як би підкреслює спортивність, а другий адресований модникам. На жаль, з фотографій складно зрозуміти, де варіант α, а де β …

 

MG One

 

Технічних подробиць поки небагато. Габаритна довжина кросовера – 4579 мм, ширина – +1866 мм, висота – 1601 мм (з рейлінгами – 1617 мм), колісна база – 2670 мм. Двигун заявлений тільки один – бензинова 1,5-літрова «турбочетвёрка» 15C4E потужністю 181 к.с., але напевно будуть і інші варіанти, в тому числі гібридні, без яких в Європі сьогодні робити нічого.

 

MG One

Поки що успіхи марки MG в Європі невеликі: за перші п’ять місяців цього року, за даними ресурсу CarSalesBase, продано всього 11 207 автомобілів, але потрібно зробити знижку на повільне розгортання дилерської мережі – в наступному році показники повинні бути більш кращими.

У Китаї MG за перше півріччя 2021-го реалізувала 156 634 автомобілів, зайнявши 21 місце у рейтингу найбільш затребуваних марок. Моделлю-бестселером виявився представлений в минулому році новий компактний седан MG 5 – реалізовано 51 348 шт.

 

Джерело: kolesa.ru

 

AvtoKasta