УАЗ Хантер став електромобілем і вийшов на ринок як чеський MWM Spartan EV

Чеська компанія MW Motors з села Штеновіце (Пльзеньский край) розпочала продаж електричної версії УАЗ Хантера. Ціна – від 39 900 євро.

Європа на повному ходу рухається до електрифікації всього наземного транспорту, при цьому в деяких її регіонах і досі зберігається потреба в простих і недорогих позашляховиках.

Поєднати «зелений» тренд з прохідністю і невибагливістю «робочої конячки» взялася чеська компанія MW Motors: вона пропонує під власною маркою електрифікований УАЗ з лівим або правим кермом (у MW Motors є відділення в Великобританії).

Фото: MW Motors

Електро-версію чехи анонсували ще в лютому минулого року, але в продажу вона з’явилася тільки зараз – затримка, як неважко здогадатися, була обумовлена ​​пандемією COVID-19.

Фото: MW Motors

Конверсія «уазика» в електромобіль відбувається за спрощеною схемою, без вилучення трансмісії – коробка передач, раздатка, вали, мости та інше залишаються стоковими. Навіть вихлопна труба, судячи по картинках, залишилася на місці, тільки з неї нічого не вилітає. Місце бензинового «атмосферника» ЗМЗ (134 к.с., 217 Нм) під капотом займає синхронний електромотор на постійних магнітах, видає максимальні 120 кВт (163 к.с.) і 600 Нм. Будемо сподіватися, що уазівська трансмісія витримає майже втричі більший крутний момент.

Фото: MW Motors

 

Ємність літій-іонної акумуляторної батареї, упакованої в водонепроникний залізний ящик, становить 62,16 кВт · год, повного заряду вистачає приблизно на 150 км їзди по сільській місцевості. Якщо у клієнтів виникне потреба в більшому пробігу на одній зарядці, то MW Motors готова «прикрутити» до «уазика» батарею ємністю 90 кВт · год, але розробники вважають, що європейським лісникам, будівельниками і геологам такий запас енергії навряд чи знадобляться – на одну зміну базової ємності повинно вистачити. В крайньому випадку, функція швидкої зарядки дозволяє підзарядити батарею до 80% за час обідньої перерви.

 

За базову ціну в 39 900 євро буде матерчатий дах, а за металеву треба доплачувати, так само як за антикорозійну обробку і оффроудні опції (блокування заднього диференціала, силові бампери, лебідку, експедиційний багажник зі сходами і ін.). Споряджена маса через електричних компонентів зросла з 1760 до 1966 кг. Максимальна швидкість колишня – 130 км/год. Час розгону до «сотні» не вказано, але, по ідеї, електричний «уазик» повинен бути помітно швидше бензинового.

 

MW Motors пропонує також бензиновий Spartan за ціною від 19 900 євро – виходить, що електрична начинка збільшує вартість «уазика» більш ніж в два рази, але електричні версії на базі Land Rover Defender і Mercedes-Benz G-класу в рази дорожче і не кожному європейському лісництву по кишені.

 

 

Джерело: kolesa.ru

AvtoKasta