Рекорд швидкості: новорічна ялинка розігналася до 295 км/год на багажнику універсала

Audi RS6 Avant покращив попереднє досягнення на 4 км/год. З першої спроби побити рекорд не вдалося.

У США встановили незвичайний рекорд швидкості. Audi RS6 Avant розвинув пристойні 295 км/год із закріпленою на даху ялинкою. Таким чином, в американському тюнінг-ательє Hennessey Performance Engineering вирішили відзначити Різдво, повідомляє сайт Carscoops.

Слід зазначити, що це далеко не перший заїзд. Донедавна рекорд становив 291 км/год: саме таку швидкість розвинув у 2019 році 1000-сильний доопрацьований позашляховик Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk із різдвяною ялинкою на даху. 

Саме це досягнення і вирішив побити тюнер Джон Хеннессі, хоча без труднощів не обійшлося.

Тюнінгований Porsche 911 Turbo досяг лише 281 км/год. Фото: carscoops.com

Спочатку американець вибрав для цієї мети свій доопрацьований 750-сильний Porsche 911 Turbo, проте на злітно-посадковій смузі старого аеродрому в Техасі вдалося досягти лише 281 км/год. Цікаво, що без ялинки на даху спорткар розвинув 331 км/год

Тоді Джон Хеннессі взяв універсал Audi RS6 Avant своєї дружини. Цей сімейний автомобіль також тюнінгований: його потужність збільшена до 800 л. с. і може досягти 330 км/ч. Ялина на даху вплинула на аеродинаміку авто, але все ж таки вдалося розвинути рекордні 295 км/год

Фото: carscoops.com | Універсал Audi RS6 Avant розвинув 295 км/год

RS6 Avant може мати коефіцієнт лобового опору 0,35, коли авто виїжджає за ворота заводу в Неккарзульмі, але все змінюється після того, як ви покладете дерево на дах. Коли повітряний потік був не таким, як раніше, суперкар Audi, замаскований під універсал середнього розміру, розігнався «лише» до 295 км/год.

На щастя, ялинці вдалося вижити на таких швидкостях, але нам цікаво, що станеться, коли Hennessey використовує Venom F5, щоб побити свій особистий рекорд. Питання скоріше в тому, коли, швидше за все, на Різдво 2022 року.

 

Джерела: carscoops  focus.ua

AvtoKasta