Renault Group обмежить максимальну швидкість до 180 км/год

Рік тому аналогічне обмеження ввела компанія Volvo, пояснюючи це турботою про безпеку. Зараз всі нові автомобілі Volvo, незалежно від моделі і потужності, мають  обмежувач швидкості, налаштований на 180 км/год.

 

Тепер про таке ж рішення оголосила компанія Renault.

Першою моделлю з обмеженням швидкості 180 км / год вже в 2022 році стане майбутній електромобіль Renault Megane-E, поки що показаний у вигляді концепт-кара. Також у нового Мегана з’явиться «автоматичний обмежувач», який буде встановлювати допустиму швидкість на кожній конкретній дорозі, спираючись на дані навігаційної системи і дорожні знаки. А згодом такі обмежувачі з’являться на всіх автомобілях Renault і Dacia.

Концепт Renault Megane eVision

Поки не зрозуміло, в яких країнах і регіонах за межами Європи компанія Renault почне ставити обмежувачі. Наприклад, в Україні лише у небагатьох моделей бренду паспортна максимальна швидкість перевищує 180 км / ч. У кросоверів Duster і Arkana з турбомотором 1.3 або 1.5 вона досягає 171-194 км/год.

 

До речі, компанія Renault позначила нові цілі щодо поліпшення екологічних показників.

До 2025 року викиди CO2 у автомобілів Групи Renault, повинні бути скорочені на 35% щодо показників 2019 року. Цілі до 2030 року – скорочення викидів на 65% і 35% відповідно.

До речі, після 2025 року всі нові моделі Renault для Європи стануть гібридними або чисто електричними. Обіцяють представити 7 нових електромобілів.

 

Джерело: autoreview

AvtoKasta