Subaru і Toyota зупиняють заводи в Японії

Через дефіцит електроніки японським компаніям довелося переглянути виробничі плани на вересень.


Компанії Subaru і Toyota внесуть корективи в робочий графік своїх підприємств в Японії. У випадку з Subaru виробництво буде зупинено на всіх японських заводах на чотири робочих дні, починаючи з вівторка, 7 вересня.

Що стосується Toyota, то автовиробникові доведеться закрити двері 15 домашніх підприємств протягом вересня: в результаті такого заходу марка випустить на 140 тисяч автомобілів менше запланованого.

 

З 7 по 10 вересня включно Subaru зупинить конвеєр свого заводу в префектурі Гумма, що займається складанням різних автомобілів, і фабрику в селищі Оїдзумі, де виробляють двигуни і трансмісії. Компанія не вперше вживає таких заходів в нинішньому році: раніше машинобудівний завод Subaru закривався в квітні на 13 днів. Чи зачепить таке рішення заводи в інших країнах, поки невідомо.

Раніше в нинішньому році Toyota вдавалося підтримувати звичайний темп виробництва, незважаючи на дефіцит електронних компонентів, який ударив по автопрому. Все завдяки великим обсягам деталей, якими компанія почала запасати після аварії на атомній електростанції в Фукусімі десять років тому.

фото: unsplash

Однак тепер і Toyota оголосила про нестачу комплектуючих і скорочення глобального виробничого плану на 40 відсотків. Крім дефіциту, на рішення вплинуло зростання числа випадків захворюваності коронавірусів в Південно-Cхідній Азії.

 

Раніше аналітики Boston Consulting Group підрахували втрати світового автопрому через перебої в поставках компонентів. За їхніми прогнозами, в 2021 році буде випущено на 7-9 мільйонів машин менше, а задовольнити потребу виробників в мікрочіпах вдасться тільки до другої половини 2022 року.

 

 

Джерело: Carscoops

 

AvtoKasta