У Німеччині можуть прив’язати вартість парковки до ваги машини

Влада Тюбінгена хоче підвищити вартість паркування для важких машин з 30 до 120 євро. Мер запропонував ціну в 360 євро, але муніципальна рада поки не поспішає піднімати ціни в 12 разів.

 

У німецькому місті Тюбінгені запропонували підвищити вартість паркування для важких автомобілів. Про це повідомляє місцева газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Зараз річний абонемент на паркування в житловій зоні Тюбенгена коштує 30 євро. Ціна на парковку ніяк не залежить від типу автомобіля, тобто паркувати позашляховик і легковик обійдеться в одну і ту ж суму.

 

Однак міський комітет із захисту клімату наполягає на тому, щоб підвищити вартість абонемента до 120 євро і, крім цього, прив’язати ціну парковки до ваги автомобіля. Якщо закон приймуть, то власникам машин, які важать понад 1,8 тонни, потрібно буде платити ще на 60 євро більше. Виходить, що для них ціна зросте з 30 до 180 євро.

 

Мер міста Борис Палмер пішов ще далі і запропонував підвищити вартість для власників важких автомобілів до 360 євро в рік – тобто підвищення може бути 12-кратним.

 

Однак поки що муніципальна рада не поспішає піднімати ціни так рішуче. Остаточне рішення буде прийнято місцевою міськрадою. Очікується, що ціни все ж піднімуть, але зроблять виключення для людей, які перебувають на соціальному забезпеченні, працівників, яким потрібні автомобілі за службовими обов’язками, а також інвалідів.

 

Газета пише, що якщо нові правила приймуть, то цей приклад можуть підхопити й інші міста, наприклад, Фрайбург.

 

 

Джерело: faz.net

AvtoKasta