В Канаді “пустять з молотка” ексклюзивну BMW E38 з українськими номерами

В Канаді “пустять з молотка” досить ексклюзивну модель BMW Alpina B12 5.7 LWB E38.

Особливість автомобіля – збереглися українські номери стандарту 1995 року, які вказують на реєстрацію в Чернівецькій області. За прекрасно збережений седан з пробігом 88 533 кілометрів, спеціалісти аукційного будинку RM Sotheby`s розраховують виручити 50-60 тисяч доларів. За 4 дні до закриття торгів, найвища ставка – 31 тисяча доларів.

 

В цього екземпляра BMW Alpina E38 з аукціона RM Sotheby`s досить цікава доля: седан 1998 року випуску в даний момент зареєстрований у Канаді, нинішній власник купив Alpina B12 в Японії, а номери спереду вказують, що спочатку BMW поставили на облік в Україні.

 

 

Оригінальні Alpina B12 5.7 на основі BMW E38 були в основному короткобазними (153 одиниці), а з довгою базою було зроблено всього 49 машин. 

Особливість всіх седанів Alpina – 388-сильний (560 Нм) V12 об’ємом 5,7 літра, який поєднується з 5-швидкісним «автоматом» ZF з функцією ручного перемикання передач кнопками на кермі. Привід – на задню вісь.

 

Продавець стверджує, що автомобіль зберігся в оригінальному стані – на автентичність вказують фірмові багатоспицеві диски, покраска кузова в синій металік Alpina, матеріали салона – береза та натуральна антрацитова шкіра з синьо-зеленими вставками. Ще одна особливість «Альпін» – переналаштована підвіска з жорсткими пружинами та амортизаторами.

 

Хоча у седана досить солідний пробіг, за доглянуту Alpina B12 5.7 планують виручити  50 тисяч доларів. Торги завершаться 4 серпня, так що у фанатів олдскульних BMW ще є час взяти участь в аукціоні.

 

 

Джерело: RM Sotheby`s

AvtoKasta