В Німеччині пенсіонера оштрафували на 250 тисяч євро за зберігання танка в своєму будинку

84-річного пенсіонера в Німеччині оштрафували на 250 тисяч євро за зберігання танка «Пантера» у себе в підвалі
Взимку він використовував танк як снігоприбиральну машину.

 

Пенсіонер в Німеччині був засуджений за незаконне володіння зброєю після того, як поліція виявила у нього вдома танк «Пантера», зенітну гармату FlaK, гвинтівки, пістолети та інше знаряддя часів Другої світової війни. Всі боєприпаси знаходилися в підвалі засудженого. Про це пише bbc.com.

 

Суд округу в північному місті Кіль засудив 84-річного чоловіка до 14 місяців позбавлення волі умовно і зобов’язав його виплатити штраф в розмірі 250 тис. Євро (спочатку прокурор просив 500 тис. Штрафу). Суд також зобов’язав обвинуваченого продати або подарувати 45-тонний танк і зенітну гармату музею або колекціонерові протягом наступних двох років.

 

За словами адвоката обвинуваченого, один з американських музеїв зацікавлений в придбанні танка пенсіонера. Американські історики стверджують, що це була найефективніша бойова машина, яку використовували Німеччиною під час Другої світової війни.

 

Влада виявили незаконний військовий арсенал пенсіонера під час рейду на його склад у 2015 році в рамках розслідування справи про чорний ринок нацистського мистецтва. У нього хотіли знайти дві бронзові статуї коней, які колись стояли перед канцелярією Адольфа Гітлера. Ці предмети знаходилися у іншої людини. Щоб витягти з підвалу танк без гусениць, 20 солдатів німецької армії працювали протягом дев’яти годин.

 

 

Джерело: bbc.com

AvtoKasta