В США запустили оренду самокатів, які самостійно повертаються на парковку

Йдеться про парк, що складається зі 100 одиниць транспортних засобів з дистанційним керуванням — усі вони з’явилися у місті Пічтрі Корнерс у США.

 

Відмінною особливістю даних самокатів є те, що на них можна їздити лише в радіусі 5 км, інакше вони можуть не зовсім коректно діставатися паркування.

фото: futuroprossimo

Зазначається, що це випробування є першим серед собі подібних на дорогах загального користування. Що цікаво, користувачі отримають можливість вибрати собі самокат за допомогою спеціальної програми, після чого покататися на ньому і залишити там, де поїздка закінчилася. Самокат же сам, без будь-якої допомоги, повинен буде повернутися на базу.

 

Транспортний засіб був представлений компанією Go X, а розробкою системи дистанційного керування займалася Tortoise.

 

Розумні електроскутери Go X Apollo надають самому слову “самокат” нового значення, навіть більш відповідного цьому терміну, адже вони здатні пересуватись без людини. Залишається сподіватись, що штучний інтелект цих скутерів не зможе розвинутись достатньо для того, щоб вчинити бунт проти своїх творців, об’єднавшись із розумними пилососами та робо-псами.

 

“Винахід велосипеда” Go X полягає у тому, щоб додати пару крихітних коліщаток, які забезпечують скутеру вертикальне положення, коли він рухається без райдера. Як це працює, можна побачити у рекламному відео нижче.

 

 

 

Джерела: auto.24tv  Roadshow

AvtoKasta